“Me gjak, unë jam shqiptare. Me shtetësi jam indiane. Me besim unë jam një murgeshë katolike. Sipas profesionit tim unë i përkas botës.”
Urdhri “Nënë Tereza” sot numëron mbi 4000 misionare dhe mbi 100 mijë vullnetare, që veprojnë në rreth 100 vende të botës.