Inspektim dhe Analizim i Faqes Web

Inspektim dhe Analizim i Faqes Web

Ne procesin e optimizimit te faqes, hapi pare eshte pikerisht ai i inspektimit dhe analizimit te gjendjes aktuale. Nga ky moment ne mesojme se cfare gjendje eshte faqa, permbajtja, cilesia e imazheve, skriptet e ndryshme etj. Ne bashkepunim me klientin ne gjithashtu mesojme se cfare jane nevojat e tij, objektivi qe ka etj.

Pasi kemi ne dore keto dy pasqyra me te dhena ne ndertojme listen me gjerat qe duhen bere per te optimizuar faqen dhe per te pasur nje faqe sipas udhezimeve qe vijne kryesisht nga motoret e kerkimit si Google dhe Bing.

Sherbimi yne i inspektimit dhe analizimit mer ne konsiderate:

  • Statistika te faqes, Google Analytics
  • Googlle Webmaster Tools dhe Bing Webmaster Tools
  • Shpejtesine e hapjes se faqes
  • Teksti dhe keywords
  • Performanca teknike, serveri, java scripts, html, css, php… etj
  • Lidhjet qe ka faqa me faqe te tjera, apo sic quhen “backlinks”
  • Integrimi me rrjetet sociale
  • Eksperienca e perdoruesit me faqen

Rezultati i ketyre inspektimeve eshte raporti perfundimtar i cilesise se faqes ne doren e klientit. Ne gjithashtu ndihmojme klientin te planifikoje hapat qe mund te ndremari per zbatimin e keti raporti dhe optimizimin e faqes, sipas prioriteteve te biznesit.

Nje faqe me performance te larte ka shume gjasa te jete mundesi e drejtperdrejte biznesi ne ditet e sotme, ku faqa standarte nuk eshte me risi ne syte e nje klienti potencial.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *